wtorek, 16 kwietnia 2013

Jelito grube.

Przedstawię Państwu, uproszczony opis schematu oczyszczania wiosennego.


Ogólnie o jelicie grubym i jego ułomnościach.

        * dorosłe osoby w jelicie grubym mają około 7 do 15 kg kamienia kałowego. Taka kuracja odkamieniania jelita potrafi nas odchudzić, po kilku zabiegach o kilkanaście kilogramów.
   
        * po 40 roku życia trzeba koniecznie przeprowadzić taki zabieg.

        * Jelito grube to filtr, korzenie drzewa, który wchłania substancje odżywcze  Gdy jest zakamieniony, zabrudzony dostarcza toksyny i substancje rakotwórcze. Nie dopuszczajmy do takiego zagrożenia.

Niektóre symptomy świadczące o zagrożeniu.

        * wzdęcia brzucha,
        * zaparcia,
        * egzemy skórne,
        * alergia,
        * czarny nalot na zębach,
        * wągry
        * język z szarym nalotem,
        * nieprzyjemny zapach potu i skóry.

Praktyczne, dodatkowe porady.

        * drastycznie zmniejszamy spożywanie :
                                                                     mięsa,
                                                                     czekolady,
                                                                     cukru,
                                                                     mleka krowiego,
                                                                     białego chleba,
                                                                     słodyczy.
        * pijemy rano i wieczorem wiejski kefir - jeżeli jest to możliwe. Kupujemy wiejskie mleko na placu targowym i poddajemy obróbce termicznej. Zakwaszamy serwatką, również zakupioną na targowisku.
        
        * spokojne i dokładne żucie pokarmów.
        * nie popijamy pokarmu w trakcie jedzenia.


Jak sprawdzić sprawność jelita grubego.

       * sok z buraków czerwonych jest świetnym testerem. Wypijamy 2 łyżki stołowe świeżego soku z buraków z sokowirówki. Czekamy 4 godziny, jeżeli mocz się nie zabarwi do tego czasu, to mamy odpowiedz pozytywną, mówiącą o dobrym stanie jelita.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz